blogs - posted on 2 juli, 2015 by

Var du i Kuppelhallen og så Gasolin i 1978?

Husker du Gasolin i Kuppelhallen 1978?

Nederst finner du bilder og utklipp fra konserten.

Jeg var der, og til da var dette vel det største jeg i mitt til da 18 årige liv hadde opplevd.

Det var den legendariske Gunnar Eide som sto som arrangør, og uten ham var det vel ikke mange internasjonale artister som hadde tatt sjansen på å komme til lille Stavanger. Den gang var det kun en kanal på T.V. og man har vel sikkert sine ord i behold når en påstår at de ikke var særlig fan av Gasolin.


Jeg kan huske at de spilte en Gasolin-sang på Ønskekonserten en gang, etterpå ba programlederen om unnskyldning og sa at denne melodien var spilt ved en glipp, og at det aldri skulle gjenta seg!

Vel, vel, det er andre tider, men musikken lever videre. Jeg er sikker på at mange av de som opplevde Gasolin den gangen husker dette i dag.

Det som jeg husker best, er at det var så sinnsykt varmt der inne, dette var grunnet en dust som hadde skrudd på varmeviftene i taket, istedet for å lukke opp dørene og på den måten få inn luft i rommet. Vi svettet som griser, og følte oss hensatt til Amerikanske sommere, med Rock&Roll og 35 grader i skyggen.

Vår egen gitarist og kunstneriske leder, Harald «Eight Hands»Hansen, var en av de uheldige som ble presset igjennom glassruten ved inngangsdøren.

Det gikk bra og «Eight Hands» beholdt alle hendene sine, men det kunne ha vært farlig. Den gang var det et idrettslag som hadde vaktholdet, muligens Jarl Ishockey-gruppe. Det hadde ikke vært godkjent i dag, men slike ting var mulig den gang. Selv om vi i dag har et bredere tilbud på mange områder, var friheten dengang på mange måter større. Samfunnet var ikke fullt så gjennomregulert, og storebror hadde litt svakere syn, eller så var han ikke så oppsatt på og passe på hva andre folk foretok seg.

Bjørn

Gasolin på scenen i Kuppelhallen 1978.

Wili Jønsson og Ivar Oliversen utenfor hotell Alstor dagen etter konserten. Fotograf Jan Gulliksen.

Kim Larsen skriver autograf til blant annet Ivar Oliversen. Fotograf Jan Gulliksen.

Billetten fra Gasolin-konserten i 1978.