blogs - posted on 2 juli, 2015 by

Historien om The Locos

En rød gitar En bankende varm sommerdag i 1997 kjøpte Harald Hansen en gitar usett på en fest og til hans kone store gremmelse dukket en engelskmann opp med en kirsebær rød kopi gitar senere på dagen…

Hansens røde usett-kjøpte gitar.

Gitaren ble stuet bort og tvilen meldte seg: går det an å «re-lære» seg å spille gitar som 35 åring, etter mange års fravær fra de 6 strengene? Nei, her måtte moralsk støtte søkes, så soulmate og svirebror Tor Helge (også tidligere bandgitarist for mange fullmåner siden) ble sakte men sikkert overtalt til å bli med å starte band utover høsten. Også hans kone fikk seg en ubehagelig overraskelse da en fredelig familie hyttetur sammen med Fam. Hansen ble omgjort til en intens øvingshelg.

Så Harald og Tor Helge startet band. Her med Bodil Håheim som kordame.

Utover våren 1998 hadde vi øvd såpass mye hud av fingertuppene at vi begynte å se oss om etter hel besetning. Men det er ikke lett å konkurrere mot fjernkontroller og store chips poser. Til slutt fant vi tre herremenn som alle hadde behov for la seg inspirere inn i sin andre ungdoms vår. Bjørn Aunan på sang, Henry Kvamme på trommer og en fra Hommersåk på bass. Høsten 1998 gikk med til ukentlig øving i Henry sin kjellerstue i Hillevåg før den store debuten til The Locos i november ’98 foran 70 venner og kollegaer ute på BP.

Bjørn satte fort standarden for sjokkerende scene kostymer.

The Spirit of Mr Loco Strategien var helt klar for 1999. Vi ville bli bedre og ha mer spillejobber. Vår alles store helt Ivar Oliversen  -Ivi-  kom med på bass, og han har en tendens til å kikke over brilleglassene når noen spiller feil. Dette gjorde at vi straks startet å heve oss. Så, midt oppi alt dette kjekke gikk vår gode venn og trommeslager Henry bort altfor tidlig bare 40 år gammel.

Ivi, her uten noe å kikke over.

Inspirert av Henry sitt gode humør og pågangsmot bestemte vi oss for å fortsette og gjennomføre vårt gig nr 2 på BP i april med inn lånt trommeslager: Jan Ueland -Uis-. Han skulle bare ta den ene jobben men fant straks ut at her ville han fortsette.

Jan skulle bare ta den ene jobben men fant straks ut at her ville han fortsette.

Fra de vanskelige 2. giget..

IviHH  Alle 

 

Fra Henry sine eiendeler dukket en utskåret trefigur opp som bandet hadde kjøpt til ham tidligere. Denne ble returnert til bandet, og denne karen ble straks innlemmet som vår logo og følgesvenn.

Figuren som bandet kjøpte til Henry. Denne er nå vår logo og følgesvenn.

I mai ’99 spilte vi inn vår første demo cd for å få mer spillejobber. Den kom i et begrenset opplag på 100 kopier, og er nå et ettertraktet samlerobjekt. Demo CD’en ble innspilt live og mikset hos og av Magne Oliversen, som er vårt orakel på 70 talls lyd.

Berømt skranglende Locos trøkk Når vi lokket med oss Ivi sa vi at vi kom til å ha ca 5-6 spillejobber i året. Dette sprakk fort og kunne snart firedobles. Vår første jobb på byen var på «Ovenpaa» i august ’99. Noen av medlemmene var synlig nervøse og led av akutt løs mage. Våre venner og «fans» heiet oss imidlertid frem til en svettende sluttspurt og «The Locos Antique Rock Show’s» berømte skramle «sound» og trøkk ble født. Siden har det blitt turer til bl.a. Egersund, Kvinesdal, Setesdal samt oppvarming for Åge Aleksandersen og Sambandet.

Mange svisker og evergreens fra 60, 70 og 80 tallet har dukket opp på reportoiret og mange overraskende fjes har fått servert en hard versjon av «Jag Ringer på Fredag». Ellers heller reportoiret hovedsakelig mot Rock og Blues med hovedvekt på Rolling Stones, Creedence, Clapton, Springsteen, Stavangerensemblet, Doors, Purple, Wilson Pickett/Comittments og andre blues standards som Hoochie Coochie Man.

The Hoochie Coochie Man in Person Bjørn, vår store vokalist og verbale aktivum satte fort standarden for sjokkerende scene kostymer. Spenningen var alltid hva han ville stille i neste gang. En gang kom han i en stor gull jakke a la Elvis 1957. Da han skrellet den av seg 4 timer senere svett som etter en midnatts dukkert utbrøt han. Ein ting e jaffal sikkert – denne jakkå puste faen meg ikkje.

Før en spillejobb på Ovenpaa klarte han å lure alle i bandet til å tro at hans kone (Anki) hadde sittet inne en hel helg og sydd sceneantrekk til oss andre i bandet også: Lilla, stramme sykkelbukser med sølvpaljetter. Vi andre slet med nok sceneskrekk om vi ikke skulle utsettes for dette også. Tor Helge var den som måtte henvende seg til Bjørn på en høflig måte at slikt må avtales på forhånd og han ble avbrutt av en låvedør av brutal latter fra Big B.

Nytt navn Fra april 2001 bestemte The Loco Hansens seg for å skifte navn. Det ble bare en liten forandring. Vi tar vekk Hansens og kaller oss «The Locos».

Spillejobber Vi spiller primært på puber og klubber men er ikke mer selv høytidelige enn at vi mer enn gjerne spiller på ditt julebord, firmafest, vårfest, festival etc. Ta kontakt med vår booking-ansvarlig, Tor Helge på telefon 40 000 727 eller mail; thdr@online.no.