blogs - posted on 16 juni, 2015 by

Avskjedsord fra The Locos

[Skrevet 4. mars 2008]

I 10 år har The Locos turnert de lokale og regionale scener med vårt «Antique Rock Show» Vi har vært høyt og vi har vært lavt, men det er aldri noen som har forholdt seg nøytrale til vårt bidrag til den lokale Rock & Roll himmelen, kanskje bortsett fra lokale media da, de har stort sett vært helt uten interesse.

Nå kan kanskje det komme av at vi ikke representerer arbeiderungdom fra Oslos urbane sosiale forsøk fra 70-tallet. Ei heller til de skolerte og evighetsstuderende musikklinjefantomene.

Vi er rette og slett gutter fra Stavangerområdet som fant ut at den musikken vi likte og ville høre på ikke hadde noen eksponenter for 10 år siden.

Stavangerensemblet hadde lagt inn årene, Asfalt var long gone, alle gamle helter var enten på tung rehab eller sparket opp prestekrager fra «6 fot under».

Vi måtte gjøre noe og bestemte oss for at dette kunne vi gjøre selv. Vi hadde alle bakgrunn fra forskjellige kjellerstueband og delvis aktive musikkmiljøet i bydelene, og da kjemien stemte, satte vi igang. Vi har altså holdt dette gående i 10 år, men nå er det kanskje på tide å kjenne sin besøkelsestid og levere stafettpinnen over til yngre krefter. «Vår» musikk har i de siste årene fått en renessanse og vi som er foreldre til ungdommer som begynner å bli voksne ser med glede og stolthet at våre håpefulle spiller Deep Purple, Nazareth, Slade og Stones med like stor entusiasme som vi gjorde i vår tid. Da er mye av vårt arbeid gjort og vi kan nå lene oss rolig tilbake og si at det er nok, nå er vår tid ute og Rock & Roll lever videre, men uten The Locos. Vi legger på lokket og trekker årene inn fra den siste seilas.

Så til deg som har fulgt vår reise og sett hvor mye moro våre «fifteen minutes of fame» har gitt oss og andre, still opp Ovenpaa i helgen. Den 7. og 8. mars spiller vi vår finale. Nå er det slutt og vi skal gå ut med et brak!
The Locos går hver til sitt og verden går videre, men vi håper at dere som har fulgt oss stiller opp denne siste gangen og får gulvet på Ovenpaa til å gynge, og bærebjelkene til å stønne. Det er det stort sett bare The Locos publikummet som har fått til!